Γνωρίστε τον θεραπευτή σας

Σπουδές και εξειδίκευση

Ο Ευθύμιος Φωτεινός γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Συνθετική Συμβουλευτική, Συνθετική Ατομική και Ομαδική Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis Center, Μασάζ στο Natural Health Science στην Αθήνα καθώς και Βελονισμό και Κινέζικη Ιατρική για 3.5 έτη στην Αγγλία, στο College of Integrated Chinese Medicine (Kingston University).​

Είναι κάτοχος των:

Acupuncture BSc Hons LicAc (Kingston University)

European Certificate for Psychotherapy (ECP)

Diploma in Integrative Counselling (COSCA)

Diploma in Deep Tissue Massage

Diploma in Ayurvedic Massage​

Ευθύμιος Φωτεινός Θεραπευτής Efthymios Foteinos

Θεωρεί εξαιρετικά σημαντική την συνεχή εξέλιξη γνώσεων και δεξιοτήτων, την βελτίωση σε ατομικό και επαγγελματικό επίπεδο. ​

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στις Διατροφικές διαταραχές, την Τεχνητή γονιμοποίηση και την Γονιμότητα, τις Εξαρτήσεις και τους Εθισμούς, το Πένθος, τα Μυοσκελετικά προβλήματα, την Συναλλακτική Ανάλυση, την Gestalt και άλλα.

Έχει αρθρογραφήσει σε αγγλόφωνα περιοδικά και έχει εργαστεί στην Ελλάδα και την Αγγλία με εκατοντάδες ανθρώπους.

Η προσέγγισή μας για την Υγεία

Η υγεία ορίζεται ως η απουσία ασθένειας. Είναι μια ολική φυσική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική κατάσταση ευημερίας, στην οποία το άτομο είναι χαρούμενο, λειτουργικό και χωρίς τίποτα να το κρατάει πίσω. 

Επιπλέον, υγιής είναι ο άνρθωπος που δεν έχει κανένα σωματικό πόνο, γνωρίζει πώς να υποστηρίζει και να προσέχει τον εαυτό του, κοιμάται καλά, τα όργανά του λειτουργούν αρμονικά, βρίσκει νόημα στη ζωή του και διατηρεί μερικές δυνατές, βαθιές, αληθινές σχέσεις της καρδιάς.

Τέλος, εκείνος που έχει γνώθι σαυτόν και νιώθει ευτυχής.

Η υγεία ευδοκιμεί όταν μυαλό, σώμα και συναίσθημα είναι σε αρμονία. Η ανισορροπία εμφανίζεται με πολλαπλά συμπτώματα που εκδηλώνονται τόσο στο φυσικό σώμα όσο και στην πνευματική και συναισθηματική υγεία.

Το πρώτο βήμα για τη θεραπεία ενός προβλήματος είναι η αναγνώριση της ύπαρξής του και στη συνέχεια η απάντηση στα ερωτήματα πώς και γιατί αυτό εκδηλώθηκε και επηρέασε την ευημερία του ατόμου. 

Η αντιμετώπιση της ρίζας μιας ανισορροπίας συνήθως βοηθάει στην επίλυση πολλαπλών συμπτωμάτων που πηγάζουν από εκεί και εκδηλώνονται τόσο στο φυσικό σώμα, όσο και στην συναισθηματική και πνευματική υγεία. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτοί οι τρεις παράγοντες αλληλοσυνδέονται.​

Βλέπουμε τους ανθρώπους στο σύνολό τους και δεν ακολουθούμε την τάση αυτών των ημερών, όπου η θεραπεία εστιάζεται στα συμπτώματα (π.χ. του πόνου). Επιδιώκουμε να βοηθάμε όλους μας τους πελάτες να επανακτήσουν την υγεία τους σε όλα τα επίπεδα, το φυσικό, το συναισθηματικό και το νοητικό χρησιμοποιώντας πλειάδα τεχνικών και δεξιοτήτων από την ψυχοθεραπεία και την συμβουλευτική, το μασάζ και την Κινέζικη Ιατρική.

Φιλοσοφία

Το σώμα, οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι συνδεδεμένα άρρηκτα. Πόσοι βιώνουν πόνο στο στομάχι ή κεφαλαλγίες που έχουν προκληθεί από στρες και μετά δημιουργούν κακή διάθεση?

​Παρόλα αυτά, όταν ένα θέμα είναι χρόνιο, μπορεί να αποδειχτεί δύσκολο κανείς να ενώσει τις τελείες.​

Ειδικά όταν κανείς πονάει, στο σώμα, το πνεύμα ή το συναίσθημα, είναι σπάνιο να υπάρχει διαύγεια. Αυτό ακριβώς είναι το σημείο που εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε.​

Το να έχει κανείς τις απαραίτητες γνώσεις και μια ουδέτερη οπτική γωνία μπορεί να κάνει την διαφορά.

Ωστόσο, η φιλοσοφία μας είναι ότι μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον να θεραπευθεί, αλλά δεν μπορούμε να τους θεραπεύσουμε εμείς.

Κανείς χρειάζεται να δεσμευτεί στην διαδικασία της θεραπείας. Αφού διαπιστωθεί η αιτία του προβλήματος, θα χρειαστεί να γίνουν αλλαγές (στη διατροφή, στις συνήθειες κλπ.). Έτσι είναι επιλογή του ατόμου αν θα ακολουθήσει αυτό το δρόμο ή όχι.​

Ένα εξαιρετικό ρητό από τα αρχαία Κινέζικα κείμενα λέει: «Ίδιο Μπεν, διαφορετικό Μπιάο. Διαφορετικό Μπεν, ίδιο Μπιάο»

Μπεν είναι η ρίζα/αιτία της αρρώστιας, ενώ Μπιάο είναι η εκδήλωσή της.

Χαιρόμαστε να γνωρίζουμε και να δουλεύουμε με ποικιλία ανθρώπων και πιστεύουμε ότι καθένας είναι μοναδικός, ενώ το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας είναι στην αλληλεπίδραση μεταξύ νου, συναισθημάτων και σώματος.

Έτοιμοι να κάνετε μια νέα αρχή;

Κλείστε ραντεβού