Τι να περιμένω κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας;

Στην πρώτη συνάντηση θα γίνει μια πλήρης διάγνωση μέσα από συζήτηση σχετικά με τους λόγους που ζητήσατε θεραπεία, αλλά ακόμα, αρκετές ερωτήσεις σχετικά με το ιατρικό ιστορικό σας, την ποιότητα ύπνου, τις διατροφικές συνήθειες, την διαδικασία της πέψης και άλλα, προκειμένου να σχεδιαστεί ο καλύτερος δυνατός διαγνωστικός χάρτης και το αποτελεσματικότερο πλάνο θεραπείας για εσάς. Στη συνέχεια θα μετρηθούν οι σφυγμοί σας και θα γίνει μία απλή και σύντομη εξέταση της γλώσσας σας καθώς είναι και τα δύο χρήσιμα διαγνωστικά εργαλεία. 

Έπειτα, θα ψηλαφηθούν συγκεκριμένα σημεία ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός ευαισθησίας τους και τέλος θα εφαρμοσθεί η πρώτη θεραπεία.

Η πρώτη συνεδρία συνήθως διαρκεί δύο ώρες.

Στα επόμενα ραντεβού, προτού δεχθείτε την θεραπεία σας, θα γίνεται συζήτηση σχετικά με την πρόοδο που είχατε και με τί θα χρειαστείτε βοήθεια εκείνη την ημέρα.

Ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε ορισμένα ρούχα, αλλά πάντα θα είστε καλυμμένοι από κουβέρτα ή πετσέτα, εκθέτοντας μόνο την περιοχή η οποία χρειάζεται παρέμβαση.

Μερικές φορές ερύθημα (κοκκινίλες) και μελανιές ίσως εμφανιστούν από τις βεντούζες, το Gua Sha ή την Tui Na. Παραμένουν συνήθως 3 έως 7 ημέρες. Η εμφάνισή τους σηματοδοτεί πως μια αντιφλεγμονώδης αντίδραση έχει προκληθεί στο σώμα σας. Φρέσκο αίμα ρέει στην περιοχή, ανακουφίζοντας από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Σφυγμοί Παλμοί Διάγνωση Κινέζικη Ιατρική Βελονισμός