Ένα blog για την Ψυχική, Συναισθηματική, Νοητική και Σωματική Υγεία.

Καλώς ήρθατε…

Είμαι ο Ευθύμιος Φωτεινός και αυτό είναι το blog μου. Καλώς ήρθατε. Ελπίζω να το βρείτε ενδιαφέρον και βοηθητικό.

Κάθε post θα περιέχει πληροφορίες ή συμβουλές σχετικά με την υγεία, σωματική, ψυχική ή συναισθηματική, βασισμένες στις σπουδές μου στην Ψυχοθεραπεία, την Κινέζικη Ιατρική και το Μασάζ.

Πρόληψη, η βέλτιστη θεραπεία

Όπως είπε κι ο πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης,

Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν. ”

Ελπίζω λοιπόν πως μερικά από τα tips που θα παρατείθενται σε αυτή τη σελίδα, θα βοηθήσουν την υγεία σας.

Ο Νους και το Σώμα συνδέονται άρρηκτα

Δεν θα μπορούσα να εκφράσω τις πεποιθήσεις μου για την συσχέτιση του φυσικού μας σώματος, με τα συναισθήματα και τον νου μας, καλύτερα από τον Bernie Siegel,

Ο Νους και το σώμα δεν είναι ξεχωριστές μονάδες, αλλά ένα σύστημα. Οι δράσεις μας, οι σκέψεις, η τροφή αλλά και τα συναισθήματά μας, όλα συνδέονται με την υγεία μας. ”

Όλα συνδέονται.

Το σώμα δεν λέει ψέματα. Πολλές φορές όμως, νιώθουμε πόνους ή ενοχλήσεις και οι ιατρικές εξετάσεις δεν δείχνουν να υπάρχει καμία παθολογία. Κι αυτό, επειδή δεν υπάρχει, ακόμα.

Συχνά, όταν δεν “ακούμε” τα συναισθήματά μας, προβλήματα που ριζώνουν στην ψυχή μας, εκδηλώνονται στο σώμα μας. Εάν επιμείνουμε να μην ασχολούμαστε με την πραγματική αιτία των θεμάτων που μας δυσκολεύουν, τότε, το σώμα θα νοσήσει.

Ο πόνος είναι ένας σκληρός φίλος.

Κανένας δεν θέλει να πονάει. Παρόλα αυτά, ο πόνος είναι απαραίτητος, ώστε να μας επιστήσει την προσοχή. Σαν ένα πραγματικό φίλο, που δεν θα κάνει τα στραβά μάτια, αλλά θα μας ταρακουνήσει όταν πάρουμε λανθασμένη πορεία, έτσι κι ο πόνος, είναι εκεί για να μας επιτάξει να αναρωτηθούμε τί χρειάζεται αλλαγή. Τί χρειάζεται να κάνουμε διαφορετικά; Τί χρειάζεται να μάθουμε;

Ζητήστε βοήθεια

Το σώμα, το πνεύμα και τα συναισθήματά μας συνδέονται και καλό είναι να τα ακούμε, αφού η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Εάν όμως ήδη έχει εκδηλωθεί ένα πρόβλημα το οποίο σας ταπαιπωρεί, τότε η καλύτερη συμβουλή που έχω να σας δώσω, είναι να κλείσετε ένα ραντεβού, ώστε να λάβετε την καλύτερη δυνατή βοήθεια.

Βοήθεια πάντα υπάρχει και προσφέρεται αν κανείς την ζητήσει και είναι ανοιχτός να την δεχτεί, αλλά παραμένει βοήθεια. Κανείς δεν θα σας θεραπεύσει. Αυτό είναι ευθύνη του καθένα μας, να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζεται και να δεσμευτούμε στο να αγαπάμε – εμπράκτως – τον εαυτό μας.